| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Cum vi se pare aceasta initiativa? |
| Ok |
|
70% |
[ 19 ] |
| Asa si asa |
|
7% |
[ 2 ] |
| Naspa |
|
22% |
[ 6 ] |
|
| Voturi totale : 27 |
|
| Autor |
Mesaj |
GsmWorld Founder

Data inscrierii: 06/Noi/2006 Mesaje: 635 Localitate: Pe undeva prin Maramures
|
Trimis: 13/10/2008 20:11 Titlul subiectului: Portabilitatea numerelor |
|
|
Mai sunt cateva zile si intra in vigoare PORTABILITATEA NUMERELOR :
Prin portabilitatea numerelor de telefon atât abonaţii cât şi utilizatorii PrePay îşi vor putea păstra numărul de telefon, la cerere, atunci îndată ce îşi vor schimba operatorul de telefonie. Până la 21 octombrie 2008 toţi operatorii de telefonie vor dărui clienţilor posibilitatea de a-şi păstra numărul de telefon. Acesta este termenul acordat prin lege, de cel mult 9 luni de la publicarea acesteia în Monitorul Oficial la 21 ianuarie 2008.
Cu acest nou serviciu, un utilizator de cartela reîncărbilă sau de abonament din reţeaua unui alt operator naţional poate deveni abonat Orange sau utilizator Orange PrePay, păstrându-şi numărul pe care-l avea în reţeaua respectivă. De exemplu, un utilizator de cartelă reîncărcabilă sau un abonat la o altă reţea de telefonie mobilă poate deveni abonat sau utilizator PrePay la Orange, păstrându-şi numărul pe care-l avea anterior. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul unui abonat sau utilizator PrePay de la Orange care la schimbarea operatorului îşi va putea păstra numărul de telefon în formatul 074/5X XXXXXXX.
Portabilitatea va fi posibilă pentru numerele georgafice (fixe) şi nongeografice (mobile sau numere speciale) pe baza unei cereri de portare. Există 4 categorii de numere care vor putea fi portate:
numerele naţionale geografice de tipul 02XXXX şi 03XXXX
numerele nongeografice care încep cu 03XXXX (de exemplu, numerele Orange fixe)
numerele naţionale nongeografice în formatul 07XXXX
numerele naţionale nongeografice de tipul 08XXXX pentru servicii diferite (de exemplu, numerele: 0800, 0801, 0802, 0803, 09)
Numerele pot fi portate doar în cadrul aceleiaşi categorii (numere fixe geografice -> numere fixe geografice; numere mobile - >numere mobile; numere nongeografice - > numere nongeografice)
Un abonat poate solicita portarea unui singur număr, a mai multor numere individuale sau a unei tranşe de numere.
Cererea de portare a numărului de telefon implică rezilierea contractului în acord cu clauzele contractuale. Contractul cu operatorul incetează în timpul finalizării cererii de portare.
Sursa [url=http://www.orange.ro/services/portabilitate-ro.html]ORANGE[/url]
Cum comentati aceasta initiativa ??? _________________ Cititi [url=http://www.gsm-cdma.myforum.ro/obligatoriu-citeste-aici-inainte-sa-postezi-vt123.html]AICI[/url] inainte sa postati!!!
Multumim ca ne-ati ales.
Bancuri,joc fazan,posibilitate de creare rubrici noi de divertisment,dati click aici : http://gsm-cdma.myforum.ro/cafeneaua-forumului-vf39.html
Pt. probleme legate de tel. postati pe forum, nu ma cautati pe mess sau email! |
|
| Sus |
|
 |
dogstyle Junior 2

Data inscrierii: 13/Iun/2007 Mesaje: 27
|
Trimis: 06/11/2008 19:29 Titlul subiectului: |
|
|
| e îndeajuns de nashpa, nu o sa mai shtim in ce retzea o sa sunam... daca ar fi acelasi tarif in toate retzelele atunci as mai zice... |
|
| Sus |
|
 |
alexgame Junior

Data inscrierii: 19/Noi/2008 Mesaje: 9 Localitate: galati
|
Trimis: 19/11/2008 15:19 Titlul subiectului: |
|
|
| Din cate am inteles vom fi avertizati cand vom suna pe cineva care si-a schimbat reteaua. |
|
| Sus |
|
 |
d0npadrin0 Junior

Data inscrierii: 03/Ian/2009 Mesaje: 6 Localitate: Dragasani
|
Trimis: 04/01/2009 19:11 Titlul subiectului: Portabilitatea |
|
|
Nu prea e agrat de multe persoane aceasta campanie,dar trebuie sa ne adaptam. _________________ Eduard |
|
| Sus |
|
 |
Mihai1984 Junior

Data inscrierii: 14/Ian/2009 Mesaje: 8
|
Trimis: 14/01/2009 10:30 Titlul subiectului: |
|
|
| Mie mi se pare ok. Sunt multi care si-ar schimba reteaua pentru o oferta mai buna dar nu vor sa renunte la numarul pe care il au de ani de zile si pe care il stie toata lmea. Cred ca si eu voi face pasul asta. |
|
| Sus |
|
 |
jR. Junior

Data inscrierii: 08/Feb/2009 Mesaje: 10
|
Trimis: 08/02/2009 13:06 Titlul subiectului: |
|
|
| Din punct de vedere al pierderii numarului este o solutie buna , dar daca stai si te gandesti ca tu formezi 074.. si el este pe vodafone iti c-am piere pofta de vorbit . |
|
| Sus |
|
 |
scotty Junior

Data inscrierii: 09/Iul/2010 Mesaje: 18
|
Trimis: 09/07/2010 14:19 Titlul subiectului: |
|
|
aceasta oportunitate are partile ei pozitive cat si negative..
sunt la care nu conteaza cat si in ce retea vorbesc pt. ca pur si modest isi permit.. si tin mult la numarul lor de telefon.. mai ales oamenii de afaceri.. la care le suna telefonul din 2 in 2 minute.
iar pt. cei cu buget mai mic cu siguranta nu fa vi chiar asa de "ok" chestia asta pt. va trebuie sa stie fiecare in ce retea e daca nu vor sa ramana fara credit sau sa se trezeasca cu cost supl. de zeci de E |
|
| Sus |
|
 |
claudiu_a Junior

Data inscrierii: 13/Iul/2010 Mesaje: 7
|
Trimis: 13/07/2010 23:54 Titlul subiectului: |
|
|
| parca se aude un beep inainte de a incepe sa sune daca nur a fost portat, cel putin asa am auzit eu... |
|
| Sus |
|
 |
claudiu_a Junior

Data inscrierii: 13/Iul/2010 Mesaje: 7
|
Trimis: 13/07/2010 23:59 Titlul subiectului: |
|
|
| parca se aude un beep inainte de a incepe sa sune daca nr a fost portat, cel putin asa am auzit eu... |
|
| Sus |
|
 |
Claudiu90 Junior

Data inscrierii: 20/Oct/2010 Mesaje: 7
|
Trimis: 20/10/2010 11:39 Titlul subiectului: |
|
|
| claudiu_a a scris: | | parca se aude un beep inainte de a incepe sa sune daca nr a fost portat, cel putin asa am auzit eu... |
bepu acela se aude mai mereu pe cosmote la mine  |
|
| Sus |
|
 |
mKTn Junior

Data inscrierii: 22/Feb/2011 Mesaje: 9
|
Trimis: 22/02/2011 00:23 Titlul subiectului: |
|
|
| mi se pare o prostie.... chestia cu nr portat. ori esti ori esti vodafone. ii inteleg pe aia care spun "am nr vechi si il stie toata lumea". pai daca te muti iti anunti lumea k l-ai schimbat daca vrei sa fi cautat.parerea mea :D |
|
| Sus |
|
 |
Mike. Junior

Data inscrierii: 01/Mai/2013 Mesaje: 5
|
Trimis: 02/05/2013 09:29 Titlul subiectului: |
|
|
| e ok |
|